![]() |
Baharat Soslu Dondurma Tatlısı
Baharat Soslu Dondurma Tatlısı tarifi - Baharat Soslu Dondurma Tatlısının yapılışı - tatlı tarifi
Malzemeler 1 paket vanilyalı puding 500 ml süt (2,5 bardak gibi) 1/2 adet çubuk vanilya 2 adet karanfil 2 adet yıldız anason 1/4 çay kaşığı zencefil 1/4 çay kaşığı tarçın 15 g tereyağı (1 çorba kaşığından az) 1 çorba kaşığı bal (15 g civarında) 1 adet iri armut 1 bütün sade kek 1 çorba kaşığı portakal likörü (isteğe bağlı) pudra şekeri (8 - 9 g) 1’er top Çikolatalı ve Vanilyalı Dondurma. Hazırlanışı Puding tozunu sütle tencereye koyun. Karıştırıp erimesini sağlayın. Vanilya, anason, karanfil, zencefil ve tarçını ekleyip ateşe oturtun. Kaynayana kadar karıştırıp kısık ateşte 3 - 4 dakika pişirin. Vanilya, karanfil ve anasonları çıkartın. Orta boy yapışmaz yüzeyli bir tavayı orta ateşe oturtun. Tereyağını ve balı ekleyip 1 dakika tereyağı yumuşayana kadar karıştırın. Armudu 4 yuvarlak dilime kesip, orta yerini ve çekirdeklerini çıkartıp tavaya ekleyin. 2 - 3 dakika her iki yüzünü de pişirin. Keki yuvarlak olarak 8 parçaya kesin. 4 yuvarlağın üstüne portakal likörünü serpin (isteğe göre), armut dilimlerini yerleştirin. Kalan 4 parçayı da üstlerine kapatın. Pudra şekeri serpip birer top Çikolatalı ve Vanilyalı Dondurma ve hazırladığınız baharatlı pudingle servis yapın. İsteğe göre çikolatalı sos ekleyebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.