ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Baharat Soslu Dondurma Tatlısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183071)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:32 AM

Baharat Soslu Dondurma Tatlısı
 
Baharat Soslu Dondurma Tatlısı tarifi - Baharat Soslu Dondurma Tatlısının yapılışı - tatlı tarifi



Malzemeler


1 paket vanilyalı puding

500 ml süt (2,5 bardak gibi)

1/2 adet çubuk vanilya

2 adet karanfil

2 adet yıldız anason

1/4 çay kaşığı zencefil

1/4 çay kaşığı tarçın

15 g tereyağı (1 çorba kaşığından az)

1 çorba kaşığı bal (15 g civarında)

1 adet iri armut

1 bütün sade kek

1 çorba kaşığı portakal likörü (isteğe bağlı)

pudra şekeri (8 - 9 g)

1’er top Çikolatalı ve Vanilyalı Dondurma.

Hazırlanışı


Puding tozunu sütle tencereye koyun. Karıştırıp erimesini sağlayın. Vanilya, anason, karanfil, zencefil ve tarçını ekleyip ateşe oturtun. Kaynayana kadar karıştırıp kısık ateşte 3 - 4 dakika pişirin. Vanilya, karanfil ve anasonları çıkartın. Orta boy yapışmaz yüzeyli bir tavayı orta ateşe oturtun. Tereyağını ve balı ekleyip 1 dakika tereyağı yumuşayana kadar karıştırın. Armudu 4 yuvarlak dilime kesip, orta yerini ve çekirdeklerini çıkartıp tavaya ekleyin. 2 - 3 dakika her iki yüzünü de pişirin. Keki yuvarlak olarak 8 parçaya kesin. 4 yuvarlağın üstüne portakal likörünü serpin (isteğe göre), armut dilimlerini yerleştirin. Kalan 4 parçayı da üstlerine kapatın. Pudra şekeri serpip birer top Çikolatalı ve Vanilyalı Dondurma ve hazırladığınız baharatlı pudingle servis yapın. İsteğe göre çikolatalı sos ekleyebilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.