ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Créme Olé'li Tavuk Göğsü (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=181539)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 10:21 PM

Créme Olé'li Tavuk Göğsü
 
Malzemeler


1 lt. süt

1 su bardağı un

1 su bardağı şeker

1 paket damla sakızı

1 yemek kaşığı margarin

1 paket vanilya

Sosu İçin


1 paket çikolatalı Créme Olé

2,5 su bardağı süt

Yapılışı


Un ve şekeri koyduğunuz tencereye, 1 lt. sütü karıştırarak ekleyin. İçine damla sakızını da ekleyin. Damla sakızı bulamazsanız bildiğimiz, çiğnediğimiz damla sakızlarını da kullanabilirsiniz. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ve ılımaya bırakın.

Créme Olé'yi paketin arkasındaki tarife göre yapın.

Tencerede ılımış olan tavuk göğsüne margarini ve vanilyayı ekleyip 5-10 dk. mikserle çırpın. Ne kadar çok çırparsanız o kadar pürüzsüz ve lezzetli olur.

Tavuk göğsünü dikdörtgen veya kare borcama yayın. Tavuk göğsünü koymadan önce borcamı suyla ıslatırsanız yapışmaz.

Tavuk göğsünün üstü hafiften kaymak tutmaya başlayınca da Créme Olé'yi üzerine yayın. Üzerini süsleyerek soğuk olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.