![]() |
Şekerbura
Şekerbura - Şekerbura Tarifi
Malzemeler : 3 su b. un yarım p. kuru maya 2 çorba k.toz şeker yarım çay b. su 1 yumurta 150 gr. tereyağı İç harcı için: 1 su b. ceviz 1 su b. toz şeker Hazırlanışı : Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.Unun ortasına 150 gr.teryağını alın.Üzerine 1 adet umurta ilave edin.İlk önce tereyağını elinizle eritin.Üzerine 1 paket kuru maya ilave edin.Hamru yoğurun.Hamuru medane ile açın.Daha sonra hamrudan tatlı tabağından biraz daha küçük tabak kullanarak yuvarlak hamurlar kesin. İç harcı için 1 su bardağı cevizi harcı parçalayıcıdan geçirin ve toz hale getirin cevizi.Başka bri karıştırma kabına ilave edin cevizleri üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edin ve karıştırın.Hazırladığınız yuvarlak hamurların içine cevizli toz şekerli iç harçtan ilave edin.Hamuru çiğ börek yapar gibi kapatın.Uçlarını kıvırın.Önceden ısıtılmış olan 180 dercelik fırında pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.