![]() |
Çilek Mini Ekler Pasta
Çilek Mini Ekler Pasta Tarifi - Çilek Mini Ekler Pasta Nasıl Yapılır
Malzemeler Hamur için : 2.5 Kahve fincanı un 1.5 Kahve fincanı tereyağı 1 Tatlı kaşığı tozşeker 1 Su bardağı su 4 Adet yumurta Tuz Krema için : 2 Su bardağı süt 3 Çorba kaşığı un 7 Çorba kaşığı tozşeker 1 Kahve fincanı margarin 1 Adet yumurta 300 gr dondurulmuş çilek Hazırlanışı · Hamuru için ; su tuz tozşeker ve tereyağını derin bir tencerede ısıtın. · Kaynamaya başlayınca ateşten alıp unu bir kerede ekleyin. · Pürüzsüz bir hamur oluncaya kadar karıştırın. · Hamurun topaklanmaması ve tencerenin kenarlarına yapışmaması gerekiyor. · Bunun için karıştırma işlemini çok kısık ateşte yapın. · Hamuru ateşten alıp soğumaya bırakın. · Ilınınca yumurtaları teker teker ekleyip hızlı hızlı karıştırın. · Hazırladığınız hamuru sıkma torbasına koyup yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin. · Orta ısılı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. · Süt tozşeker yumurta ve unu karıştırıp kremayı hazırlayın. · Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. · Margarini ilave edip karıştırın. · Çileklerin bir kısmını dilimleyip süsleme için ayırın. · Kalanını ezerek püre haline getirin ve hazırladığınız kremaya ekleyin. · Ekleri enlemesine keserek üst kapağını çıkarın. · İçlerini krema ile doldurup dilimlenmiş çilekle süsleyin. · Ayırdığınız kapak şeklindeki ekleri kapatıp üzerini krema ve çilek dilimleri ile süsleyerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.