ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Bezeli Çilekli Pasta (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=181163)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:24 PM

Bezeli Çilekli Pasta
 
Bezeli Çilekli Pasta - Bezeli Çilekli Pasta Tarifi

http://www.oktayustam.com/images/tar...-pasta-(2).jpg

Malzemeler :

BEZESİ İÇİN:

3 yumurta akı

1.5 su b.toz şeker

2 çorba k.toz fındık

KREMASI İÇİN:

100 gr.beyaz peynir

1 paket labne peyniri

2 çorba k.pudra şekeri

1 kase çilek

Yeşil fıstık

Hazirlanisi :

Bezesi için tencereye biraz sıcak su koyun. Üzerine karıştırma kabı koyarak, içine toz şekeri ve yumurta akını alarak benmari usulü eritin. Parmağımızı içine batırdığımızda toz şekerin pütürtüleri kalmayacak kadar eridiğinde ocaktan alın. Mikserle ortalama 5 dk. köpürtün. Ardından toz fındığı da ekleyerek çırpın.


İki ayrı tepsiye yağlı kağıt sererek bir tabak yardımı ile ikisinde de yuvarlaklar çizin. Hazırladığınız bezeyi şanti torbasına alarak bu çizim boyutunda yağlı kağıda sıkın. önceden ısıtılmış 160 derecede pişirin.


Kreması için ilk olarak beyaz peyniri bir kaç saat suda bekleterek tuzunun çıkmasını sağlayın. Daha sonra peyniri karıştırma kabın alarak ezin. Üzerine labne peynirini ve pudra şekerini ekleyerek iyice çırpın.


Bezelerden birini servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız kremayı şanti torbası ile sıkın. Çilekleri de doğrayarak üzerine serptikten sonra ikinci bezeyi kapatın. Bol çilek ve yeşil fıstık serperek servis edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.