ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Şeftali Dolgulu Kurabiye (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=180004)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 02:37 AM

Şeftali Dolgulu Kurabiye
 
Şeftali Dolgulu Kurabiye tarifi - Şeftali Dolgulu Kurabiyenin yapılışı - Şeftali Dolgulu Kurabiye resmi

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler

* 1 Çay Bardağı (50 gr.) Eritilmiş Margarin

* 1 Çay Bardağı Pudra Şekeri

* 1 Çay Bardağı Yoğurt

* 1 Çay Bardağı Zeytinyağ

* 1 Adet Yumurta

* 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi

* 1/2 Adet Limon'un Suyu

* 1 Paket Kabartma Tozu

* 3 Su Bardağı Un

İç Harcı için;


* 1 Adet Şeftali

* 1 Yemek Kaşığı Fındık, Fıstık veya Ceviz

Yapılışı


* Un ve kabartma tozu hariç, tüm malzemeleri bir kaba koyun ve çırpma teli ile iyice çırpın. Harcın üzerine, 2 su bardağı un ile kabartma tozunu birlikte eleyin ve yoğurun, kalan unu azar azar ekleyerek, yumuşak bir hamur yoğurun. (Hamurunuz kurabiye hamuru kıvamında değil, poğaça hamuru kıvamında esnek oluyor)

* Hamurun üzerini örtün ve 15-20 dk. dinlenmeye bırakın, bu sırada şeftalinin kabuklarını soyun ve çatalla ezin, fındık veya fıstığıda irice kırın.

* Hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça koparın ve avucunuzun içinde açın, ortasına bir tatlı kaşığı kadar şeftali, biraz fındık veya fıstık koyun ve yuvarlayarak kapatın.

* Hafifçe yağladığınız veya yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin, 180 derecede yaklaşık 25-30 dk. üzerleri hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin.

* Fırından çıktıktan 5 dk. kadar sonra, hafif ılınınca üzerine pudra şekeri serpin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.