![]() |
Şeftali Dolgulu Kurabiye
Şeftali Dolgulu Kurabiye tarifi - Şeftali Dolgulu Kurabiyenin yapılışı - Şeftali Dolgulu Kurabiye resmi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler * 1 Çay Bardağı (50 gr.) Eritilmiş Margarin * 1 Çay Bardağı Pudra Şekeri * 1 Çay Bardağı Yoğurt * 1 Çay Bardağı Zeytinyağ * 1 Adet Yumurta * 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi * 1/2 Adet Limon'un Suyu * 1 Paket Kabartma Tozu * 3 Su Bardağı Un İç Harcı için; * 1 Adet Şeftali * 1 Yemek Kaşığı Fındık, Fıstık veya Ceviz Yapılışı * Un ve kabartma tozu hariç, tüm malzemeleri bir kaba koyun ve çırpma teli ile iyice çırpın. Harcın üzerine, 2 su bardağı un ile kabartma tozunu birlikte eleyin ve yoğurun, kalan unu azar azar ekleyerek, yumuşak bir hamur yoğurun. (Hamurunuz kurabiye hamuru kıvamında değil, poğaça hamuru kıvamında esnek oluyor) * Hamurun üzerini örtün ve 15-20 dk. dinlenmeye bırakın, bu sırada şeftalinin kabuklarını soyun ve çatalla ezin, fındık veya fıstığıda irice kırın. * Hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça koparın ve avucunuzun içinde açın, ortasına bir tatlı kaşığı kadar şeftali, biraz fındık veya fıstık koyun ve yuvarlayarak kapatın. * Hafifçe yağladığınız veya yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin, 180 derecede yaklaşık 25-30 dk. üzerleri hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin. * Fırından çıktıktan 5 dk. kadar sonra, hafif ılınınca üzerine pudra şekeri serpin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.