ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Etli Gülbörek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=179844)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 09:04 PM

Etli Gülbörek
 
etli yufka böreği - etli gül böreği nasıl yapılırMalzemeler:


1 kilo kuşbaşı et

2 soğan

2 domates

3 çorba kaşığı sadeyağ

6 yufka

1 su bardağı et suyu

yeteri kadar tuz, biber



Tarifi:


Kuşbaşı eti, doğranmış soğan, domates ve sadeyağla, suyunu çekince kadar hafif ateşte pişirin. Yuvarlak şekilde kesilmiş üç yufkayı, arasını yağlayıp üst üste koyun. Üstüne hazırlanan içi yayın. Üstüne aynı şekilde üç yufka daha yerleştirip, kenarlarını elinizle yapıştırın. Bıraz et suyu katıp fırında pişirin.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.