![]() |
Haşhaşlı Ekmek
Haşhaşlı Ekmek Tarifi - Haşhaşlı Ekmek Nasıl Yapılır - Haşhaşlı Ekmek Malzemeleri
Haşhaşlı Ekmek Malzemeler 1 buçuk su bardağı ılık su 2 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz buçuk tatlı kaşığı instant maya 3 buçuk su bardağı un 1/2 su bardağı haşhaş tohumu Bütün malzemeler karıştırılarak hamur yoğrulur. 40 dakika mayalanması için sıcak bir yerde bekletilir. Kabaran hamur tekrar yoğrulur. Yoğrulan hamur tezgaha açılır. Kenarlarından 2 cm kadar boşluk bırakılarak haşhaş tohumu dökülüp yayılır. Hamur rulo şeklinde sarılıp, pişirileceği fırın kabına alınır. Ağzı kapalı şekilde 35 dakika daha mayalanması için bırakılır. Mayalanan ekmeğin üzerine su sürülüp haşhaş tohumu serpilir. 180 dereceye ısıtılmış fırında 1 kase su ile beraber 40 dakika pişirilir. (Fırınınızı en düşük sıcaklığa ayarlıyarak içinde hamuru mayalayabilirsiniz.) |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.