![]() |
Mercimekli Yalancı Mantı
Mercimekli Yalancı Mantı Tarifi - Mercimekli Yalancı Mantının Yapılışı - Mercimekli Yalancı Mantı Nasıl Yapılır
Malzemeler 1.5 kg yufka 5-6 dal taze soğan+çok az zeytinyağı 500 gram haşlanmış yeşil mercimek 2 adet domates 1 kg yoğurt 200 gram tereyağı 1 çorba kaşığı pulbiber 1 çay bardağı zeytinyağı Bir tutam maydanoz Yapılışı Taze soğanı incecik kıyın. Az zeytinyağında soteleyin. Haşlanmış mercimeği ekleyin. Küçük doğranmış domates ve tuz ekleyin. Domatesler de sotelenince mercimekli harcı ocaktan alın. Yufkaları düz bir zemine serin. Üzerine mercimekli içten yayıp, gül böreği şeklinde sarın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında biraz pişirip, üzerine eritilmiş tereyağını gezdirerek yeniden fırına verin. Yağı çekene kadar fırında tutun. Mercimekli gül böreklerinin üzerine sarmısaklı yoğurdu yayın. Zeytinyağında pulbiberi yakıp, üzerine gezdirin. Maydanozla süsleyip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.