![]() |
Tabak Börek
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler : 2 yumurta Biraz tuz Göz kararı un iç malzemesi için 150 gr kıyma 2 soğan Karabiber Tuz. Hazırlanışı: Hamur tutulur ve oklava yardımı ile açılır. Karelere bölünür kıymalı harç aralara konur ve üçgen seklinde kapatılır. Kaynar suya yapılması biten tüm mantılar atılıp 2 dakika bekletilir. Bir taraftan`da ezilen sarımsaklar yogurtla karıstırılır. Küçük bir tavada yag (istege göre biberle ya da salçayla) ısıtılır. buhar çıkısını yaptıktan sonra mantılar süzülür ve yaglanır. Tabaga alınıp yogurtla servis yapılır. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.