![]() |
Şor Gogali Tarifi
MALZEMELER:
600 g un bir tutam Tuz 20 g maya Yeteri kadar su İÇ MALZEME: 1 yumurta 125 g tere yağı Zerdeçal Kimyon Karabiber Tuz Rezene 500 g kadar un. 200 g erinmiş tere yağı(yarısı margarin olabilir) Üzerine sürülmek için 1 yumurta sarısı Haşhaş Çörekotu Un,maya,tuz ve su ile hamur yoğurulur.1 saat sıcak yerde mayalanıp köpürmesi için bekletilir. İç malzemeler bir birine karıştırılarak iki avuç içerisinde umaç yapılır. Hamurdan 5-6 beze yapılır.Tek tek açılarak aralarına erinmiş yağ sürülür ve iç malzeme serpilir.Bıçakla 10х15cm lik dörtgenlere kesilir.Burularak yastılanır.Yuvarlak gağal şekli verilir.Ortasına oklovayla delik açılır.Yumurta sarısı sürülerek çörekotu,haşhaş serpilir.160-170 derecede pişirilir. Afiyet olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.