![]() |
Çaydanlık Kapağı Böreği
Börek Tarifleri - Çaydanlık Kapağı Böreği - Lezetli Börekler nasıl yapılır? - Çaydanlık kapağı böreği nasıl yapılır?
Tarif Ayrıntıları Mutfağı : Türk Türü : Hamurişi Pişirme Süresi : 20 dk Pişirme Şekli : Fırın Zorluk : Kolay Kişi Sayısı : 4-6 Tarif Malzemeleri 5 tane yufka 4-5 tane patates 1 bardak sıvıyağ yarım bardak su bir miktar tuz bir miktar karabiber Tarifin Hazırlanışı Patatesler haşlanıp ezilir,tuz ve karabiberle tatlandırılır.Diğer tarafta 5 yufka aralarına sıvıyağ-su karışımı sürülerek üst üste konur,çaydanlık kapağı ile kesilip patates konur ve poğaça gibi kapatılır,üzerine sıvı yağ sürülerek fırınlanır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.