ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Alaşehir Kapaması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=179045)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:17 PM

Alaşehir Kapaması
 
Malzeme:


Un, zeytinyağı,


kıyma, soğan, et suyu,


karabiber,


maydanoz,


tuz,


kimyon.


Yapılışı:


Hamur yoğrulduktan sonra ince ince açılır.


Küçük küçük karelere bölünür.


Hazırlanan hamur bir süre zeytinyağında bekletilip dinlendirilir.


Ayrı bir kapta kıyma, soğan, karabiber, tuz, maydanoz ve kimyon karıştırılarak hazırlanan malzemeler hamurlara bohça şeklinde yerleştirilir.


Dürülen kapama tavada kızartılır, servis sırasında üzerine kaynar et suyu dökülür.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.