ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Aşşıl Bulbol (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178987)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:27 PM

Aşşıl Bulbol
 
MALZEMELER:


700 gr un

2 su bardağı su

1 çay kaşığı tuz

1 kg yağsız kıyma (gerdan kısmından)

200-250 gr nar pekmezi

Yeterince sadeyağ

2 çay kaşığı karabiber

Yeterince tuz

50 gr çam fıstığı


HAZIRLANIŞI:


İç hazırlanması: Kıyma, nar pekmezi, karabiber ve tuz le karıştırılır. Kıyma makinesinden geçirilir. Üzerine çam fıstığı ilave edilir ve yoğrulur. Daha sonra un, su ve tuz karıştırılarak hamur hazırlanır. Hamur ince ince açılır. Üzerine sadeyağ sürülür. Sonra katlanır. (Dört tarafından bohça gibi katlanır)


Hamur bir taraftan rulo gibi sarılır. Sarılan bu hamur buzdolabında 5-10 dakika soğutulur. Buzdolabından çıkarılan bu hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Avuç içi büyüklüğünde açılır. İşaret ve orta parmakla yassılaştırılıp düzgün bir daire şekli verilir.


Üzerine hazırlanan iç konur, elle bastırılır. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında önce altı 7-8 dakika pişirilir. Sonra üst tarafı 2 dakika süre ile pişirilir. Servis için soğutulur.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.