ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Pastahane Usulü Ay Çöreği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178871)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:46 PM

Pastahane Usulü Ay Çöreği
 

pastane çöreği tarifi - pastane usulü ay çöreği nasıl yapılır




hamuru:


1 paket yumuşak margarin

-1 yumurta

-3 kaşık şeker

-1/2 bardak su

-1 paket maya

-1/2 kaşık tuz

-1 tatlı kaşığı mahlep

- 1 vanilya

- un

iç harcı:

1 bardak döğülmüş ceviz

-1/2 bardak pudra şekeri

-1 çay bardağı izmir üzümü

-1 kahve fincanı süt

-1 yumurta akı

-1 kaşık galeta unu

-1 portakal kabuğu rende

-3 kaşık kakao

-tarçın ve mutlaka yeni bahar

-ve 1 paket vanilya

http://2.bp.blogspot.com/_JZ2NI12bM1...6re%C4%9Fi.jpg

yapılışı:


hamuru yoğur.hiç beklemeden bezelere ayır.iri ceviz büyüklüğünde...her bezeyi uzun oval şekilde aç iç harcını içine tam ortasına boylu boyunca koy.yanlarda kalan hamuru yukarı doğru kaldır ve birleştir sonra hamuru elinle biraz yuvarla ve ay şekli ver...üzerlerine yumurta sarısı sür... çatalın ucu ile çizik yap..istersen file badem de serp doğru fırına ...fazla olduğu için ben yarısını derin dondurucuya piştikten sonrada koyuyorum hiç bir şey olmuyor...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.