ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Dedikodu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178839)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:52 PM

Dedikodu
 
DedikoduTarifi - DedikoduYapılışı


Kullanılacak Malzemeler


Serpmek icin pudrasekeri


1 su bardagi sut

1 yumurta

1 su bardagi siviyag

Kizartmak icin bolca sivi yag

Yarim su bardagi eritilmis margarin

Alabildigi kadar un

1 su bardagi yogurt

Yarim kahve fincani portakal likoru

1 paket kabarma tozu

1 paket vanilya tozu

Yarim bardak su


Hazırlanma Şekli


Margarini erit ilik olsun. Malzemeni sirayla yapacagin kabin icine dokun. Unu her zaman eleyin daha iyi sonuc alacaginizdan emin olun.

Malzemeyi doktukten sonra yavas, yavas unu ilave ederek kulak memsi yumusakliginda yada elinize yapismayacak bir sekilde ayarlayin.

Hamuru bir portakal buyuklugunde yuvarlayin.


Kulanacaginiz zemine biraz un serpin hamuru elinizle ilk once biraz yayin, kalin merdaneyle 1,5 santim kalinliginda kalacak sekilde yuvarlak bir bizimde acmaya calisin.

Kenarlari tirtilli yuvarlak kesecekle eni 2 parmak kalinliginda boyu 10 santim kadar olacak uzun serit kesin tirtirli bicagi kullanirsaniz kenarlari sekilli guzel olur. Kestiginiz parcalara ortalarindan dugum atin yapismasin diye tepsinin icine biraz un serpin ve yan yana dizin diyer toplarida ayni bicimde acin ve seritleri hazirlayin.


Diger yanda derince bir tencereye bol yag koyun ve iyice isitin. Kizmis yagin icine yaptiginiz seritleri atip iki yani kizardiktan sonra guzel bir bicinde kirmadan cikarin (suzgecli kepce kullanirsaniz rahat edersiniz). Mutfak kagidinin uzerine yerlestirilip yagi alinir. Butun hepsini kizarttiktan sonra buyukce bir servis tabaginizin icine koyun uzerlerine pudrasekeri serpip servis yapin.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.