![]() |
Zeytin Boregi
Malzemeler
Hamuru icin: 500 gr. un 25 gr. maya 1 cay kasigi tuz 1 cay kasigi toz seker 1 cay bardagi su Ic malzemesi: 250 gr. yesil zeytin 100 gr. kiyma Yarim bag maydanoz 3 adet taze sogan 2 adet taze sarimsak 50 gr. ceviz ici 1 cay kasigi kirmizi biber 1 cay kasigi tuz 1 paket margarin yagi Yapilis Tarifi Zeytinler ikiye bolonor, ceviz, sogan, maydanoz ve sarimsak ince ince dogranir. Kiyma bir tencerede yag ile kavrulur ve bolunmus zeytinler ilave edilerek hafif soldurulur. Daha sonra diger malzemeler (sogan, sarimsak, ceviz ici, maydanoz, tuz ve karabiber) ilave edilir hafifce orselenir ve bir harc hazirlanir. Hamur icin verilen malzeme ile katica bir hamur yogurulup ufak bezeler alinir ve kahve fincani seklinde oklava veya elle acilir. Bu hamurun icine onceden hazirlanan harc konur, balik sirti seklinde kapatilir, 80 derece sicakliktaki firinda pisirilir. Borek servise hazirdir. Afiyet olsun.. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.