ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Çiğ Kremalı Börek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178084)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:57 AM

Çiğ Kremalı Börek
 
Çiğ Kremalı Börek Tarifi - Çiğ Kremalı Börek Yapılışı - Börek Nasıl Yapılır




Malzemeler


2 adet hazır yufka

1 kutu çiğ krema

1 su bardağı yoğurt

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Tuz

Beyaz peynir ve maydanoz


Hazırlanışı


Yoğurt ve sıvı yağı ve tuzu iyice çırpın. İlk yufkayı yayıp, karışımın yarısını üzerine sürün. Üstüne 2. yufkayı serip kalan karışımı da sürün. Sonra 8 parçaya kesin, iç malzemesini de eşit şekilde paylaştırın. Borcama yerleştirin.(tabanını yağlamayın) Üzerine kremayı döküp sıcak fırında 180-200 derecede alt üst kızarana kadar pişirin. (Bu böreği fırından yeni çıktığında yemenizi tavsiye ederim. Çıtır çıtır oluyor.)


Özlem Ay


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.