![]() |
Organik Açma
Organik Açma - Organik Açma Tarifi - Organik Açma Yapılışı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler : 2,5 su b. un 1 su b. tam buğday unu Yarım paket yaşmaya 1 çay b. sıvıyağ 3 çorba k. yoğurt 1 tatlı k. tuz Kabak çekirdeği Ay çekirdeği Keten tohumu Öğütülmüş üzüm çekirdeği Alabildiği kadar ılık su Açmak için: Tereyağı Üzeri için: Yumurta ceviz Hazırlanışı : Karıştırma kabına 2 su bardağı un ve 1 su bardağı tam buğday ununu ilave edin.Unun tatlı üzerine 1 tatlı kaşığı toz şeker ilave edin.Unun ortasına ortasına havuz açın ve içine yarım paket yaşmaya ilave edin.Yaşmayanın üzerine 1 çay bardağı sıvıyağ,3 çorba kaşığı yoğurt ve ılık su ilave edin ve yaşmayayı eritin.Yaşmaya erdikten sonra unuda karıştırın. Daha sonra üzerine kabak çekirdeği,ay çekirdeği,keten tohumu ve öğütülmüş üzüm çekirdeği ilave edin ve açma hamurunu yoğurun. Açma hamurunu elinizle kopartın ve elinizle açın.Açtığınız hamurun içine tereyağı sürün ve daha sonra açma hamurunu elinle yuvarlayıp açma şekline getirin.Fırın tepsisini yağlayın.Fırın tepsisine açmaları alın ve açmaların üzerine yumurta sürün.Üzerine ceviz parçaları yerleştirin.Organik açmayaı mayalanması için bir süre bekletin.Organik açmayı önceden ısıtılmış oaln 200 dercelik fırında pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.