ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Makarna Yapmanın Püf Noktaları (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=177468)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:14 AM

Makarna Yapmanın Püf Noktaları
 
makarna yapılışı - makarna yapımı - makarna nasıl yapılır
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Çeşitli soslarla tadı zenginleştirilen, doyurucu ve pratik yiyeceklerden biri olan makarnayı hazırlarken,

püf noktalarına önem verirseniz başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz.


Makarnayı derin ve ısıyı her noktaya eşit dağıtacak tencerede haşlayın.

Tuz, makarnanın tadını artırır. Makarna suyu kaynadıktan sonra tencereye tuz ekleyin.

Paketin üzerindeki pişirme sürelerine dikkat edin. Su kaynadıktan sonra makarnayı tencereye ilave edin, tekrar kaynamaya başladıktan sonra süre tutun.

Pişirme sırasında makarnaya tavuk ya da et bulyon eklerseniz lezzeti artacaktır.

Makarnayı süzmek için ince delikli süzgeçler kullanarak, suyun tamamen süzülmesini sağlayın.

Soslu makarna yapıyorsanız sosun makarnanın her yerine eşit dağılmasını sağlayın.

Makarna suyunu dökmek yerine çiçeklerinizi sulayabilir ya da sebze çorbalarında kullanabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.