ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Omlet Yapmanın Püf Noktaları (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=177205)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:58 AM

Omlet Yapmanın Püf Noktaları
 
omlet yapmanın incelikleri - güzel omlet yapmanın püf noktası - omlet yapmanın incelikleri

En kolay yemeklerin bile püf notası vardır. Kolay sanılan bir çok şey aslında önemli sofra lezzetleridir. Omlet yapmanın da önemli püf noktaları vardır...


En Güzel Omletleri Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir:

Doğru tavayı seçmek, geniş bir seramik tava yoksa teflon tavada omletler güzel pişer. Seramik tavaların daha sağlıklı olduğunu biliyoruz.

Taze ve sağlıklı malzemeler kullanılmalı yumurta çok çabuk bozulan bir gıdadır kaliteli yumurta tercih edilmelidir.

Eğer tavanız normal boy bir tava ise asla bol malzeme kullanmayın. Çok büyük boy tava ile çalışıyorsanız ancak malzeme ve yumurta sayısı artabilir.

Ocağın altı önce yüksek ısıda sonra düşük ısıda olmalı

Yumurta döküldükten sonra kesinlikle kaşıkla karıştırılmamalıdır. Tavayı dairesel hareketlerle kenarlarını dağıtın.

Çok fazla pişirilmemeli.

Malzemeler sırasına göre atılmalıdır.

Tereyağı ve baharatlar omlete lezzet katar.

Farklı baharatları ve yeşillikleri kullanarak harikalar yaratabilir ve omletinizi mükemmel hale dönüştürebilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.