ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Patlıcan Haşlaması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=176933)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:11 AM

Patlıcan Haşlaması
 
Patlıcan Haşlaması Tarifi - Patlıcan Haşlaması Yapılışı - Patlıcan Haşlaması Nasıl Yapılır - Patlıcan Haşlaması Malzemeleri

2 adet patlıcan

Çeyrek adet limon

10 gram tereyağı

5 su bardağı su


Çekirdeksiz patlıcanlar soyulur, ceviz büyüklüğünde kesilir, bol suda haşlanıp süzülür. İkinci suda pişirilir, süzülür, üzerine çiğ yağ konur. Eğer limona, tuza izin varsa, haşlanırken, hafif limon sıkılır, rengi siyah olmaz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.