ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ispanak Haşlama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=176493)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 02:24 AM

Ispanak Haşlama
 
Malzemeler


150 gr ıspanak

1 kaşık zeytinyağı

1/2 kaşık tereyağı

4 bardak su


Yapılışı


Ispanak, kökleri bıçakla kesilip ayıklanarak temizlenir. Bol suda yıkanır. Bir tencereye konulan su kaynatıldıktan sonra ıspanaklar kesilmiş parçalar halinde içine atılır. 20 dakika kadar kaynatılır.

Ispanaklar tencereden çıkarılır, suları süzülür. Tencerenin suyu dökülür. Tencereye yarım kaşık tereyağı konularak eritilir, hafif kızdırıldıktan sonra yeniden su konur. Su kaynamaya başlayınca ıspanaklar boca edilir. 20 dakika kadar pişirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.