![]() |
Limonlu Balık Çorbası
Balık çorbası-limonlu balık çorbası -çorba tarifleri
=malzemeler= 2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı 250 g balık eti (beyaz renkli) 60 cl (2 1/2 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi 4 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 1/2 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber 6 ince limon dilimi =hazırlanışı= Ayçiçek yağını bir tencereye koyup tencereyi orta ateşe oturtarak yağı ısıtın. Isınınca balıkları atarak çok az pembeleştirin. Tavuk suyunu ve 60 cl (2 1/2 su bardağı) su ekleyip bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatarak tenceredeki sıvıyı 5 dakika tıkırdamaya bırakın. Süre sonunda limon kabuğu rendesi pul ve kırmızıbiberi ekleyerek biraz daha pişirin. Tencereyi ateşten alıp çorbayı 6 çorba kâsesine aktarın ve her kâseyi 1 limon dilimiyle süsleyerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.