![]() |
Börülceli Paça Çorbası
Börülceli Paça Çorbası Tarifi - Börülceli Paça Çorbası Nasıl Yapılır - Börülceli Paça Çorbası Malzemeleri
Börülceli Paça Çorbası Ebru Omurcalı 1 çay bardağı börülce 4 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı un 2 adet yumurta 1 çay kaşığı tarçın 5 diş sarımsak 250 gr. koyun kuşbaşı 1 adet domates 1 adet kuru soğan 4 adet paça (paça suyu) Tuz Karabiber Börülceyi bir gece önceden ıslatın. 2 su bardağı suda haşlayın. Suyunu kullanmak üzere dökmeyin. Unu temiz bir kaba koyun. Yumurtaları kırın. 2 çorba kaşığı ılık su koyarak 10 dakika kadar iyice yoğurun. Kulak memesi kıvamında olunca oklavayla 2-3 mm. kalınlığında açın. Erişte şeklinde kesin. (Hazır erişte de kullanabilirsiniz.) Paçaları temizleyin ve 6 su bardağı suyla beraber haşlayın. Ayrı bir tencereye zeytinyağını, kuşbaşı etleri ve soğanı koyun, etler suyunu bırakıp çekene kadar pişirin, küp doğranmış domatesleri ekleyin ve 5 dakika birlikte kavurun. Paça ve suyunu, sarımsakları, börülce ve suyunu, erişteleri, baharatları tencerenize ekleyin, erişteler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sirke ya da limon suyu ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.