![]() |
Tavşan Kızartma
Tavşan Kızartma Tarifi - Tavşan Kızartma Nasıl Yapılır - Tavşan Kızartma Malzemeleri
1 Tavşan 1 Bardak sade yağ 15 Arpacık soğan 250 gr. koyun eti 10 Mantar 1 Bardak et suyu Tuz Biber Beyaz tavşanı sudan geçiriniz. Koyun etini ufak ufak doğrayınız, tencerede hızlı ateşte sadeyağla çeviriniz. Pembeleşince etleri çıkarınız. Tavşan etlerini koyunuz. On dakika çevirip biraz su serpiniz, iki üç dakika daha karıştırınız. Sonra içine önceden çıkardığınız koyun etleriyle, etsuyu ve tuz, biber, sadeyağda öldürülmüş on beş küçük soğan koyup kapağını kapatınız. Orta ateşte hafif kaynatarak yirmi dakika bırakınız, sonra mantar ilâve ederek on dakika daha pişirip indiriniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.