ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Çulluk Roti Fransız Usulü (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=174839)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:57 AM

Çulluk Roti Fransız Usulü
 
Çulluk Roti Fransız Usulü Tarifi - Çulluk Roti Fransız Usulü Nasıl Yapılır - Çulluk Roti Fransız Usulü Malzemeleri




Çulluk Roti Fransız Usulü


Malzemeler


4 adet çulluk temizlenmiş içi çıkmamış

Tuz, bir çimdik karabiber

Dört parmak eninde tahmini on santim uzunluğunda 4 adet gömlek yağı

2 kahve fincanı rafine yağı

2 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan

1 çimdik kırmızı yaprak biber

1 çay fincanı süt

1/2 tatlı kaşığı un

4 dilim taze kızarmış ekmek içi


Hazırlanışı


Çullukların göğüslerini iç yağına sarınız ve sicimle bağlayınız.

Çullukları tuzlayıp biberleyiniz. Dibi düz bir kasrola tencereye çullukları yan yatırıp koyunuz, üzerine rafine yağını döküp yağa bulayınız. Ortadan hızlı fırında zaman zaman içindeki yağdan alıp üzerine dökerek yedi sekiz dakika bir yanını, yedi sekiz dakika öbür yanını kızartıp fırından çıkarınız.Sicimleri çözüp atınız, çullukları muhafaza ediniz. Tenceresindeki yağı döküp tencereye tereyağının yarım kaşığını soğanı ve kırmızı biberi ilâve edip orta ateşte bir iki dakika sote yapıp, yarım kaşık tereyağı ile unu ezerek süt ile beraber ilâve ediniz. Bir kaç dakika karıştırarak kaynatıp ateşten alıp süzdürünüz.Çullukların barsaklarını ve içini çıkarıp kıyınız ve bir kaşık tereyağı ile iyice karıştırınız, kızamış ekmeklerin üzerlerine sürüp çullukları üzerlerine yatırıp sosu yanında ayrı olarak servis yapın.


Afiyet Olsun...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.