![]() |
Lahana Krep Ruloları
Malzemeler:
* 5 adet haşlanmış lahana yaprağı, * 1,5 su bardağı kaşar peyniri rendesi, * 1/2 demet maydanoz. * Krep için: * 1,5 su bardağı un, * 4 adet yumurta, * 1 su bardağı süt, * 3 çorba kaşığı sıvı yağ, * Tuz. Hazırlanışı: * Lahana yapraklarını haşlayın. * Ayrı bir kapta ince kıyılmış maydanoz ile kaşar peyniri rendesini karıştırın. * Krep hamuru için, derin bir kapta 1.5 su bardağı unu, yumurtaları, sütü, sıvı yağı ve yeterince tuzu iyice karıştırın. * Teflon tavayı çok az yağlayın. * Krep hamurundan yarım kepçe tavaya dökün. * Arkalı önlü kızartın. Sonra krepi düz bir zemine alın. Haşlanmış lahana yaprağını üzerine serin. * İçine hazırladığınız içten bir miktar koyun. * Rulo şeklinde sarın. Bir buçuk parmak kalınlığında dilimler kesin. * Çok hafif yağlanmış bir tepsiye dilimleri dizin. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpin. * 200 dereceli fırında kaşarlar eriyene dek pişirin. * Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.