![]() |
Hollandez Sos
Hollandez Sos
Hollandez Sos Tarifi - Hollandez Sos Nasıl Yapılır - Hollandez SosMalzemeleri * 2 yumurtanın sarısı,bir tutam tuz ve su,porseln bir kasede telle çırğılarak birbirine yedirilir. * Sonra kase,içinde kaynar su bulunan bir tepsinin içine oturtulur(tepsinin içindeki su,kasenin ağzından en az bir parmak aşağıda bulunmalıdır). * Tepsinin altındaki ateş iyice kısılır. * Telle çırpmaya ara vermeden yumurtalar ısıtılır. * Sonra fındık büyüklüğünde parçalara bölünmüş tereyağı azar azar katılır ve yine telle çırpılarak yumurtalara yedirilir. * Yağ eryince kase ateşten indirilir ve çeyrek limonun suyu çırpılmakta olan karılıma damla damla dökülür. * Böylece sos,yemeklerde kullanılmaya hazır duruma getirilmiş olur. * Bazen yağ katılırken salça kesilir ve yağını koyverir.Böyle durumlarda benmarideki sosa 1/2 kaşık su serpilir ve düzeilnceye kadar çırpılır. * Düzeldikten sonra yine çırpılarak geri kalan yağ katılıp yedirilir. Afiyet Olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.