![]() |
Yayla Çorbası
1 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı pirinç (pirinci haşlamak için 2 bardak su) 2 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı yoğurt 4 su bardağı et suyu 1 adet yumurta kuru nane kırmızı pul biber Yapılışı: Pirinci iki bardak suyla haşlayın. Bir kaşık tereyağında hafif kavurduğunuz una 4 bardak et suyunu ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonra haşlanmış pirinçleri ekleyip 10 dakika kadar kaynatın. Ayrı bir kapta yoğurt ve yumurta sarısını çırpıp yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ilave edin. İçine istediğiniz miktarda nane ve kırmızı biber katın,bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.