![]() |
Ilık Karamel Sosunda Ayva Kapama, Kaymaklı Dondurma İle
Malzemeler:
1 adet kare milföy hamuru 1 adet orta boy ayva 500 gr toz şeker 1 ince bir dilim limon Yarım litre su Karamel için: 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı krema 1 tatlı kaşığı su Sunum için: 30 gr kaymaklı dondurma 1 dal taze nane 2 gr toz antep fıstık Yapılışı: 1- 500 gr toz seker, yarım litre su ve ince bir dilim limonu sos tencereye alın. Karıştırılarak ocağa koyun ve kaynatın. 2- Kaynayan bu şurubun içerisine 2 ye bölünüp kabuğu soyulmuş ayvaları çekirdekleri ile birlikte atılıp pişirin. 3- Milföy hamuru merdane yardımı ile bir miktar inceltin.Daha sonra isteğe göre bir kalıp ile kesin.( yuvarlak ya da kare ,..) Kesilen hamur çatal ile delin. 4- Şurubun içinde pişen ayvaları şuruptan alarak ince dilimler halinde doğranıp hazırlanan milföyün üzerine dizin. 5- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında ortalama 15 -17 dk pişirilin. 6- Ayrı bir tavada tereyağında sekeri karamelize edin, su ve kremayı ilave edilip karamel sosu hazırlayın. 7- Pişen ayva kapamayı fırından alın ve karamel sos ile tatlandırın. 8- Sos soğumadan servis tabağına alınıp kaymak dondurma, nane yaprağı ve toz fıstık ile servisi yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.