ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ilık Karamel Sosunda Ayva Kapama, Kaymaklı Dondurma İle (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=171058)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 07:11 AM

Ilık Karamel Sosunda Ayva Kapama, Kaymaklı Dondurma İle
 
Malzemeler:
1 adet kare milföy hamuru
1 adet orta boy ayva
500 gr toz şeker
1 ince bir dilim limon
Yarım litre su
Karamel için:

1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı krema
1 tatlı kaşığı su
Sunum için:
30 gr kaymaklı dondurma
1 dal taze nane
2 gr toz antep fıstık
Yapılışı:
1- 500 gr toz seker, yarım litre su ve ince bir dilim limonu sos tencereye alın. Karıştırılarak ocağa koyun ve kaynatın.
2- Kaynayan bu şurubun içerisine 2 ye bölünüp kabuğu soyulmuş ayvaları çekirdekleri ile birlikte atılıp pişirin.
3- Milföy hamuru merdane yardımı ile bir miktar inceltin.Daha sonra isteğe göre bir kalıp ile kesin.( yuvarlak ya da kare ,..) Kesilen hamur çatal ile delin.
4- Şurubun içinde pişen ayvaları şuruptan alarak ince dilimler halinde doğranıp hazırlanan milföyün üzerine dizin.
5- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında ortalama 15 -17 dk pişirilin.
6- Ayrı bir tavada tereyağında sekeri karamelize edin, su ve kremayı ilave edilip karamel sosu hazırlayın.
7- Pişen ayva kapamayı fırından alın ve karamel sos ile tatlandırın.
8- Sos soğumadan servis tabağına alınıp kaymak dondurma, nane yaprağı ve toz fıstık ile servisi yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.