![]() |
Sütlaç
Malzemeler:8 su bardağı süt
1- ¼ su bardağı toz şeker 1 kahve fincanı kırık pirinç 2,5 su bardağı sıcak su ¼ kahve fincanı nişasta ¼ kahve fincanı pirinç unu çay kaşığı Tuz Yapılışı: [*]Pirinci ayıklayın 1 kahve fincanını tepeleme doldurun ve 2-3 su yıkayıp süzün. 1,5 su bardağı su ile birlikte küçük bir tencereye ya da orta boy bir cezveye koyun, suyunu çekip iyice yumuşayana kadar pişirin.[*]Ayrı bir tencerede 8 su bardağı süt kaynatın. Pirinçleriniz pişince içine kaynattığınız sütü ekleyin ve pişmeye bırakın.[*]Bir kâsenin içinde nişasta ve pirinç ununu karıştırın içine kenara ayırdığınız 1 bardak suyu ekleyerek iyice karıştırın.[*]Daha sonra azar azar kaynamakta olan sütün içine ekleyin ve hızlıca karıştırarak topaklanmasını engelleyin. 5-6 dakika daha karıştırarak pişirdikten sonra içine şekeri ekleyin.[*]Yoğun bir kıvam alıncaya kadar orta ateşte pişirin.[*]Pişen sütlacınızı kâselere paylaştırın. Soğuyunca tarçın serperek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.