![]() |
> Güzel Bir Sütlü Aşure
MALZEMELER
1 kg. süt 1 su bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı un Yarım su bardağı kuru üzüm (İzmir üzümü) 1 su bardağı hazır çiğ krema Süslemek için: Ceviz, dolmalık fıstık, kuru kayısı, kuş üzümü HAZIRLANIŞI Öncelikle su dolu küçük bir tencerede kuru üzümleri 9 dakika kadar haşlayalım. Haşladıktan sonra sudan çıkarıp, bir kenarda bekletelim. Kayısıları da iyice yumuşaması için 5 dakika kadar haşlayalım. Başka bir tencereye şekeri ve unu alıp karıştıralım. İçine azar azar süt ekleyelim. Hindistan cevizini de ilave edelim. Katılaşana dek karıştırarak pişirelim. Tencereyi ateşten almadan 1-2 dakika önce karıştırarak kremayı ekleyelim. 1-2 dakika daha kaynadıktan sonra ateşten alalım. İçine haşlanmış kuru üzümleri ilave edelim. Sonra da tatlıyı kaselere paylaştıralım. Ardından kuru kayısı, ceviz, dolmalık fıstık ve kuş üzümü ile süsleyerek servis yapalım. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.