Prof. Dr. Sinsi |
06-25-2012 11:42 PM |
Jöleli Krep Pasta
Krep için :
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı un
2 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı margarin
Tuz
Jöle için :
700 gr çilek
1/4 Su bardağı tozşeker
20 gr yaprak jelatin
2-3 Çorba kaşığı süt
Hazırlanışı
- Unu, yumurtayı, tuzu ve sütü çırpın.
- Margarini eritin ve teflon bir tavayı erimiş margarinle yağlayın.
- Kepçeyle karışımdan alıp, tavaya dökün.
- Krepleri iki yüzünü de pişirin.(toplam 20 adet krep hazırlamalısınız)
- Jöle için yaprak jelatini soğuk suda eritin.
- Çileklerin yarısını şekerle birlikte robottan geçirin.
- Jöleyi sütle inceltin.
- Jöleyi küçük küçük dilimlenmiş çilekleri üzerine gezdirin.
- Buzdolabına alıp, soğutun.
- Dikdörtgen bir kek kalıbına kenarları dışarı taşacak şekilde birkaç tane krep yerleştirin.
- Kalan çileklerin yarısını da ikiye kesin.
- Keke kalıbına kat kat jöle, çilek ve krep yerleştirin.
- Pastayı buzlukta 2 saat bekletin.
- Üzerini krem şanti ile ve artan çileklerle süsleyip, servis yapın.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.