![]() |
terbiyeli et çorbası
malzemeler ( 6 kişilik ) 500gr lifli yağsız et(nuar) dan....2adet yumurta....2 su bardağı yoğurt....3 çorba kaşığı buğday unu...100gr margarin...tuz ..karabiber..pul biber..sirke.. limon..sarımsak.........yapılışı et önce iyice haşlanıp soğuyunca didik didik edilip(kibrit çöpü gibi ince) kenara alınır. suyu derin bir tencereye alınır ,suyu çekmişse 6kişilik olacak şekilde soğuk su ile tamamlanır. ayrı bir kaba önce yoğurt sonra un sonra da yumurta konur ,bu sıralama kolay çırpma açısından önemli .çırptığımız ehhh artık çırp iyice çırp emi....çırptığımız terbiyeyi ve margarini tencereye boşaltıp kaynayana kadar karıştıralm.kaynadıktan sonra eti ilave edelim.isteğe göre baharatı limonu veya sirkeyi veya sarımsağı isteğe göre nasıl içmek istiyorsan her şekilde ayrı bir tat bulacaksınız.....afiyet olsun ..
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.