![]() |
Karnıbahar Kızartması
Malzemeler:
.1 adet orta boy karnıbahar.2 adet yumurta.3 yemek kaşığı un.1 silme tatlı kaşığı tuz.kırmızı pul biber.kızartmak için ayçiçek yağı.arzuya göre üzerine yoğurt Yapılışı:[*]Karnıbaharı dikkatlice çiçeklere ayırın. Yıkayıp tuzlu suda, çatal batırdığınızda yumuşamış fakat hala biraz diri kalana kadar haşlayın.[*]Yumurtaları tuz ve kırmızı biberle çırpın.[*]Unu ilave edin tekrar çırpıp karıştırın.[*]Karnıbaharları bu karışıma buayarak kızgın yağda hertarafını kızartıp kağıt havluya alarak fazla yağını süzdürün.[*]Sarımsaklı yoğurtla sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.