![]() |
Orman Kebabı
Malzemeler:
.500gr. kuşbaşı dana veya kuzu eti.1 adet soğan.2 adet orta boy patates.1 adet havuç.1 küçük boy konserve bezelye.3 yemek kaşığı mısırözü yağı.yarım yemek kaşığı domates salçası (isteğe bağlı).kekik, karabiber, tuzYapılışı:[*]Dana eti kullanıyorsanız etinizi az yağda kavurmaya başlayın. [*]Kısık ateşte tercihen kendi suyu ile yumuşamaya başlayana kadar (yaklaşık 45 dakika) pişirmeye bırakın. Gerekirse kaynamış su ekleyin.[*]Patatesleri ve havucu soyup minik küplere doğrayın. Havucu üstünü geçecek kadar suda hafif diri kalacak şekilde haşlayıp sudan alın.[*]Önce patatesleri, sonra havucu hafif renkleri dönene kadar kızartın.[*]Bu arada pişmiş etin üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurun. Ekliyorsanız salçayı koyup biraz daha kavurduktan sonra baharatları ve tuzu ilave edip karıştırın.[*]Sebzeleri ilave edip üzerini geçmeyecek kadar su ilavesiyle sebzeler ve et yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.