![]() |
İzmir Köfte
Malzemeler:
.750 gr. kıyma.2 orta boy soğan.2 dilim bayat ekmek içi (ıslatılıp suyu sıkılmış).2 yemek kasigi zeytinyagi.1 yemek kaşığı domates salçası.tuz, karabiber, maydanoz.5-6 adet patates.2 domates.8 10 adet sivri veya çarliston biberi.2-3 yemek kasigi domates salcasi, suYapılışı:[*]Kıymayı, ince dogranmis sogani, ekmeği, zeytinyagini, salcayi ve baharatlari bir kaba alip guzelce yogurun.[*]Uzunca kofteler yapip uclarini incelterek sekil verin.[*]Patatesleride once uzunlamasina ikiye bolun. Daha sonra bunlarida uzunlamasina portakal dilimi gibi (daha kalin) parcalara kesin.[*]Once patatesleri, sonra kofteleri hafif pisecek kadar kizartin. Tepsiye dizin. En son biberleride hafif dirilikleri gidecek kadar kizartip ustlerine yerlestirin.[*]Domatesleri dilimlerip dizin. [*]Domates salcasini sulandirip tepsinin uzerine gezdirin. Isitilmis 200C dereceli firinda iyice pisene kadar tutun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.