ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Gaziantep Mutfağından Tike Kebabı (Kuşbaşı) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=168210)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 03:48 AM

Gaziantep Mutfağından Tike Kebabı (Kuşbaşı)
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
» Yapılışı
Malzeme

500 gr. kebaplık et
100 gr. kuyruk
3-4 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates ve biber salçası
2 çorba kaşığı zeytinyağı Kırmızıbiber, tuz, karabiber
Tarifi

Et ve kuyruk ceviz büyüklüğünde doğranır. Terbiyelemek için tüm malzemeler et ile bir kapta ovulur. Bir gece bekletilir. Daha sonra şişlere 4 et 1 kuyruk saplanarak orta harlı mangalda pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.