![]() |
Fındık Kalpler
Malzemeler:
.1 yumurtanın akı.1 fıske tuz.3/4 su bardağı pudra şekeri.1 paket vanilya.1 silme çay kaşığı tarçın.1/2 silme çay kaşığı öğütülmüş kakule.1+1/2 su bardağı ince çekilmiş fındık.Aldığı kadar un (1/2 ila 1 su bardağı arası) Yapılışı:[*]Yumurta akını bir fiske tuz ile köpürene kadar çırpın.[*]Yavaş yavaş pudra şekerini ve vanilyayı ilave ederek katı krema haline gelene kadar çırpmaya devam edin. Bu aşamada karışımdan 2 yemek kaşığı dolusu ayırın.[*]Fındığı, baharatları ilave edip karıştırın.[*]Elinize yapışmayacak bir kıvam alana kadar azar azar un ilave ederek karıştırın.[*]Buzdolabında sertleşene kadar bekletin. Yaklaşık 1 saat.[*]Hafif unlu tezgahta hamuru çok ellemeden açın. Minik kalp şeklinde kurabiyeler kesin.[*]Hızlı hareketlerle hamur tekrar ısınmadan bıçak yardımı ile kalplerin üstlerine ayırdığınız karışımdan sürün ve hafif yağlanmış tepsiye dizin.[*]Önceden ısıtılmış fırında 120C de 15 dakika pişirin. Fırının ısısını 100C ye düşürüp 15 dakika daha pişirdikten sonra fırından çıkarın.[*]Ilınınca tepsiden alıp soğumaya bırakın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.