![]() |
Karnıyarık Böreği
Malzemeler:2 adet yufka
250 gr beyaz peynir 1 adet yeşil biber 1 adet domates Sosu için: 1 küçük kase yoğurt 1 adet yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ Yapılışı: [*]Öncelikle yufkanızı tezgaha serin ve 4 parçaya bölün. 2 yufka 8 parça olacak.[*]Beyaz peyniri ufalayın isterseniz içine biraz kıyılmış maydanoz katın.[*]Sos malzemelerini geniş bir kapta güzelce çırparak tamamen karışmasını sağlayın.[*]Üçgen şeklindeki yufkanın 1 parçasını tezgaha serin ve yumurta fırçasıyla hazırladığınız sosu yufkanın size bakan yüzünün tamamına sürün.[*]Peynirli yufkanın geniş kısmına peynirli harcı koyun ve sigara böreği gibi sarın. (Sararken çok sıkmayın bol bırakın.)[*]Tüm yufkalara aynı işlemi yaptıktan sonra , üzerine kalan yoğurtlu harçtan sürün, hazırladığınız tüm böreklere bıçak yardımıyla boyuna derin bir çizik atın.[*]Biber ve domatesi ince dilimleyerek böreklerin üzerine birer tane serpiştirin. Son olarak 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri tamamen kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.[*]Sıcak yada ılık olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.