![]() |
Sucuklu Kuru Fasulye
Malzemeler:
500 gr kuru fasulye Yarım kangal sucuk 2 adet orta boy kuru soğan Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 yemek kaşığı biber ya da domates salçası Tuz Yapılışı: 1- Bir gece önceden fasulyeyi ayıklayıp yıkayın ve ılık su ile ıslatın. 2- Islatıp yumuşayan fasulyeyi yemeği yapmadan hemen önce süzün. 3- Soğanları yemeklik, sucukları ile halka halka doğrayın. Tencereye zeytinyağını, soğanları ve tuzunu koyup orta ateşte pembeleşinceye kadar kavurun. 4- Üzerine salçayı ilave edin ve 1 dakika daha kavurun. 5- Sucukları ekleyip 1 dakika daha kavurun. 6- Son olarak fasulyeleri e fasulyelerin üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak suyu ekleyin. 25 – 30 dakika kadar kapağı kapalı olarak pişirin, fasulyeler istediğiniz kıvamda pişince ocaktan alın ve sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.