![]() |
İtalyan Usulü Domates Çorbası
Malzemesi:
750 gr. domates 6 çorba kaşığı zeytinyağı 1 diş sarımsak 1 çorba kaşığı kıyılmış kereviz yaprağı tuz karabiber 1 çay kaşığı şeker 1 kap yoğurt Hazırlanışı: Domateslerin kabuklarını soyun. Çekirdeklerini çıkarın ve çok küçük kare parçalar halinde kesin. Zeytinyağını tencerede kızdırıp domates parçalarını bu yağda kavurun. Dövülmüş sarımsağı, kıyılmış maydanoz ve kereviz yapraklarını, bu yağda 5 dakika kavurun. Sonra et suyunu, tuzu karabiberi ve şekeri ilave edin. Çorbayı 15 dakika kaynatın. Çorbayı servis yapacağınız kaselere boşalttıktan sonra, üzerlerine yoğurt döküp hemen servis yapın. Not: İtalyan usulü domates çorbası yaz aylarında soğuk olarak servis yapılır. Soğuk servis yapılacağı düşünüldüğü için margarin yerine zeytinyağı kullanılmıştır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.