![]() |
Arabaşı çorbası tarifi - Ebru Omurcalıdan çorba tarifleri
Malzemeler:
- 1 adet orta boy tavuk - 2 çorba kaşığı domates salçası - 1 tatlı kaşığı acı kırmızı biber - 2 çorba kaşığı un - 2 çorba kaşığı tereyağı - Tuz - Hamur - 2 bardak un - 6 bardak su Hazırlanışı: Unu, suyu ve tuzu iyice çırpın, tencereye koyarak muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin. Hamur pişince yayvan ve geniş bir tepsiyi suyla ıslatarak, içine hamuru dökün ve soğumaya bırakın. Tavuğu haşlayın, etlerini kemiklerinden ayırarak küçük parçalara bölün. 2 çorba kaşığı un ve tereyağında kavurun, domates salçasını da ilave ederek, kavurmaya devam edin. İçine tavuk suyu ve etlerini de ekleyin. Bir taşım kaynadıktan sonra acı kırmızı biber ve tuzu da eklemeyi unutmayın. Soğuyan tepsideki hamuru baklava şeklinde dilimleyin. Kaselere çorbaları koyup, üzerine kesilmiş hamurları ilave ederek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.