 |
|
| Prof. Dr. Sinsi |
06-26-2012 09:13 AM |
Ev Usulü Karışık Pide
Ev Usulü Karışık Pide
Ev Usulü Karışık Pide Tarifi - Ev Usulü Karışık Pide Nasıl Yapılır - Ev Usulü Karışık Pide Malzemeleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2 adet yumurta (birinin sarısını ayırın)
- 1 yemek kaşığı instant kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
İç malzemesi- 100 gr. beyaz peynir
- Yeşil biber, domates,Varsa sucuk
- Rende kaşar peyniri
Hazırlanışı- Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun. Poğaça hamuru yumuşaklığında olmalı.
- Hamur iki katına çıkana kadar mayalandırın. Eğer işiniz aceleyse 50 derecedeki fırında 10 dakika tutup mayalandırmayı hızlandırın.
- Beyaz peynir ve küçük doğranmış sucuğu karıştırın.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp, merdaneyle oval şekilde açın.
- Ortasına uzunlamasına içten koyup kenarlarını içe doğru kapatın.
- Orta kısmını açık bırakın. Kenarlara bastırın
- 1 yumurta sarısını, bir tatlı kaşığı yoğurtla karıştırıp, pidelerin kenarlarına sürün.
- 250 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
- Fırından almadan 5 dakika önce kaşar peynirini serpin. Eriyince fırından çıkarın.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.