ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Pide Hamuru ve Kıymalı Pide İçi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=165218)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 09:13 AM

Pide Hamuru ve Kıymalı Pide İçi
 
Pide Hamuru ve Kıymalı Pide İçi
kıymalı pide içi nasıl hazırlanır - kıymalı pide nasıl yapılır - kıymalı pide harcı tarifi

Kıymalı iç harcı:

350 gr. kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet domates
Maydanoz
Tuz,karabiber

Pide Hamuru:

4-4,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıvıyağ

Yapılışı:

Tüm kuru malzemeler karıştırın. Oda sıcaklığındaki sıvı malzemeleri ekleyerek yoğurma kabından kendini kurtaran bir hamur elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin. Yoğurulup iyice toparlanan hamur yoğurma kabındayken mayalanması için üzerine nemli bir bez örtülerek boyutları 2 katına çıkana kadar bekleyin. Pideyi180 derece fırında kızarana kadar pişirin ve sıcakservis yapın.

alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.