![]() |
Makyaj TüyoLarı
Bütün kadınlar makyaj konusunda hassastır. En basitinden mahalle bakkalına inerken bile makyaj yapan ya da bir kalem, bir pudra, bir allık sürmeden çıkmayan hanımlar tanıyorum. Bakımlı olmak her zaman güzeldir ve gereklidir. Ama doğru makyaj tüyolarını bilirsek bir adım önde güzelleşiriz.
Örneğin gözleriniz mi küçük? Bu hiç sorun değil. Küçük bir gözü olduğundan büyük ve güzel göstermek için bazı makyaj tüyolarını bilmek yeterli. Gözümüze sürdüğümüz far bile önemlidir. Mesala küçük gözlerde açık renklerde far kullanmak doğrudur. Gözümüzü belilemek için ise tüm göz kapağı boyunca kalem uygulamak gereklidir. Eğer gözümüzü gölgelendirmek istiyorsak normal farda 1-2 ton koyu kullanalıyız. Fakat bu çok koyu olmamalıdır. Koyu farı göz etrafında kullanırsak göz büyür. Rimelle de belirginleştirmek gerkir. Gözlerimizin büyüklğünden şikayetçiysek, koyu renkte far kullanarak gözü olduğundan küçük gösterebiliriz. Çekik bir göz istiyorsak, göz kalemleri bir numaralı yardımcımız. Göz kalemi düşük gözleri çekik gösterir. Eğer cildimizde istenmeyen sorunlar varsa, nemlendirici fondötenler ve pudaralardan yardım almalıyız. Doğru makyaj tüyolarıyla yapıcaklarınıza inanamıcaksınız. İnce dudakları kalınlaştırırken dudak kalemi yardımıyla dolgun dudaklara dönüştürebiliriz. |