![]() |
Yomra Gülyurdu Köyü
Nüfusu : 1156
Hane Sayısı :: 130 İlçe Merkezine Uzaklığı : 8 Bağlı Mahalle Sayısı : 5 Telefon : Köyde telefon bağlantısı kurulmaktadır. Doğal afetler nedeniyle bakıma ihtiyaç duyulabiliyor. Yol Durumu : Köyün yol yapım çalışmaları sürmektedir ve yolların standardının yükseltilmesi gerekmektedir. İçme Suyu : Köylü içme suyunu 2006 yılında yapılan İki su köyü içme suyu havzasından karşılamaktadır. Kanalizasyon : Kanalizasyon sistemi yoktur. Sızdırmalı tuvalet çukur vardı. Elektrik : Köyde elektrik vardır. Eğitim : Köyde 1 ilköğretim okulu vardır.1990 yılında eğitim öğretime başlanılmıştır.1 Müdür. 4 sınıf öğretmeni.7 Branş öğretmeni olup 114 öğrenci vardır. Sağlık : Sağlık Ocağı bağış yoluyla edinilmiştir.1 doktor.1 sağlık memuru. 1 hemşire. 2 ebe ile hizmet vermektedir.1tıbbi sekreter ihtiyacı vardır. Camii : 4 cami ve 4 imam görevlidir. Tarım Hayvancılık : Köyde 351 büyükbaş. 980 küçükbaş hayvan. 303 kovan arı yetiştiriciliği ve fındık tarımı yapılmaktadır Geçim Kaynakları: Tarım ve Hayvancılık Devam Eden veya Tamamlanan Yatırımlar: İki su köy yolu onarım projesi(yarma-kazı) 2006 yılında yapılarak işi bitirilmiştir. İki su ve Çınarlı grup yolu asfalt yapımı işi 2006 yılında yapılarak bitirilmiştir. Alıntı: |