![]() |
Kışın Nasıl Beslenmeliyiz?/ Kışın Nasıl Beslenmeliyiz?
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Kışın Nasıl Beslenmeliyiz? Bal. sarımsak. çiğ maydanoz. kuru kayısı gibi sağlıklı gıdalarla kışın doğru beslenerek hastalıklarından korunabilirsiniz. İşte. Kışın Nasıl Beslenmeliyiz? sorusunun detayları cevapları... Kuru Kayısı Kayısı. günlük enerji ve protein ihtiyacının karşılanmasında çok az katkıda bulunmakla birlikte mineral maddelerden potasyum ve vitaminlerden Beta-karoten açısından (A vitamininin öncülü) çok zengindir. Beta-karoten vücudu ve organları saran epitel doku. göz sağlığı. kemik. diş gelişmesi ve endokrin bezlerinin çalışması için gereklidir. A vitamini üreme ve büyümede. enfeksiyonlara karşı vücut direncinin artmasında önemli rol oynar. Bal Soğuk algınlığına karşı. ağız. boğaz ve bronşlardaki rahatsızlıklarda ve enfeksiyonlarında doğal bir ilaç olarak kullanılmaktadır. Balın yaraların ve enfeksiyonların iyileşmesini sağlamak için kullanımı önerilmiştir. Kivi Kivinin 100 gramında ortalama 100-400 mg C vitamini bulunur. Ayrıca magnezyum içeriği bakımından da en zengin. yüksek potasyum miktarı ve düşük sodyum ile yine meyveler içerisinde ön sıralarda yer almaktadır. E vitamini. bakır. fosfor. B2 vitamini ve A vitamini bakımından da iyi bir içeriğe sahiptir. Sarımsak Sarımsağın yapısında bol miktarda su. fruktoz içeren karbonhidratlar. kükürt bileşikleri. protein. lif ve serbest amino asitler bulunur. Sarımsak ayrıca yüksek miktarda saponin. fosfor. potasyum. kükürt. çinko. orta miktarda selenyum. A ve C vitaminleri ile az miktarda da kalsiyum. magnezyum. sodyum. demir. manganez ve B kompleks vitaminlerini içerir. Çiğ maydanoz Bir provitamin A (beta karoten) kaynağıdır. Görme gücüne. kılcal damar sisteminin. adrenal bezin ve tiroit bezinin fonksiyonları üzerinde etkilidir. Yaprakları vitamin (A. C. K) demir. potasyum. kükürt. kalsiyum. magnezyum yönünden zengindir. Bir tutam maydanoz günlük C vitamini ihtiyacının çoğunu karşılar. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.