ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Hastalıklardan Korunmak İçin Şifalı Bitkiler, Hastalıklardan korunmak için neler (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=148363)

Prof. Dr. Sinsi 06-24-2012 10:09 PM

Hastalıklardan Korunmak İçin Şifalı Bitkiler, Hastalıklardan korunmak için neler
 
Hastalıklardan Korunmak İçin Şifalı Bitkiler,

Hastalıklardan korunmak için neler yapmalıyız

Hastalıklardan Korunmak İçin Şifalı Besinler,






Sağlığımıza Faydalı Yiyecekler


Belli başlı hastalıklara iyi gelebilecek reçete gibi yiyecekler aşağıda verilmiştir.Bu yiyeceklerden tüketerek uzun ve sağlıklı bir hayat sürebiliriz.


Halsizlik bitkinlik: Ispanak, badem, kaju, kinoa, mercimek, barbunya, saldalye, kuzu eti, sığır eti.


Uykusuzluk: Üzüm, portakal, kuru erik, incir, ıspanak, atlı patates, badem, yer fıstığı, kabak çekirdeği, tam buğday, mercimek, barbunya, mezgit, istiridye, tavuk, maydanoz, zencefil, hindistan cevizi yağı.


Sindirim sorunları: Üzüm, muz, kuş üzümü, greyfurt, tere, enginar, brüksel lahanası, havuç, badem, tam buğday, esmer pirinç, nohut, sarımsak, rezene, zencefil, arnavut biberi, elma sirkesi.


Varisli damarlar: Limon, ceviz, yeşil çay, rezene, karahindiba.


Eklem rahatsızlıkları: Elma, ananas, kiraz, susam-susam yağı, keten tohumu, mercimek, somon, ringa balığı, istiridye, maydanoz, zencefil, zerdeçal, rezene, Arnavuz biberi, papatya, zeytinyağı, elma sirkesi.


Hafıza koruma-geliştirme: İncir, biber, karaklahana, ıspanak, lahana, tere, ceviz, ay çekirdeği, kabak çekirdeği, tam buğday, somon, krides, ringa balığı, istiridye, yumurta, maydanoz, zerdeçal, arnavut biberi, ginseng, zeytinyağı.


Göz hastalıkları: Kayısı, yaban mersini, nar, kiraz, kırmızı pancar, biber, karalahana, bal kabağı, pazı, havuç, susam, arpa, kuzu eti, yumurta.


Osteoporoz ? kemik erimesi: Salatalık, brokoli, ıspanak, kabak çekirdeği, keten tohumu, ringa balığı, mezgit, istiridye, süt, maydanoz.


Kalp hastalıkları: Üzüm, kızılcık, kvun, greyfurt, nar, biber, soğan, brokoli, lahana, mantar, kuşkonmaz, pazı, badem, kaju, yer fıstığı, keten tohumu, yulaf, arpa, sardalye, soya fasulyesi, yeşil çay, sarımsak, rezene, hindistan cevizi yağı.



Ciltte kırışıklıklardan korunmak için: Üzüm, avakado, soğan, turp, badem, kaju, ceviz, susam, tavuk, yeşil çay.


Mat saçlar: Kuru erik, ıspanak, tere, pazı, badem, karides, sığır eti.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.